Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kopper strandsnegler
1/2 flaske tørr hvitvin
4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 stor bunt bladpersille
100 g smør
2 plater butterdeig
1 egg
Tin butterdeigplatene og del dem i to på midten og pensle med egg. Legg dem på stekeplate og stek dem i ovn på 180 C i 12-15 minutter. Avkjøl dem. Bruk fingrene og løft forsiktig av den øverste halvdelen av hver. Legg dem til side.
Finhakk sjalottløk og ett av hvitløkfeddene. Skyll strandsneglene godt. Ha dem i en kjele sammen med hvitvin, sjalottløk og hvitløk, samt noen persillestilker. Kok opp og la det fosskoke i 2-3 minutter.
Sil sneglekraften av og ha den i et blenderglass. Riv persillebladene av bunten, grovhakk dem og ha i blenderglasset, sammen med smør og det andre hvitløkfeddet. Legg lokk på blenderen og kjør sausen lenge, til den er blitt helt glatt. Hell den tilbake i kjelen og kok opp.
Legg butterdeigbunnene på varme tallerkener. Fordel sneglene på dem. Hell sausen pent rundt og legg butterdeiglokket på.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin