Flere resulteter finnes under oppskriften
24 store østers
6 skiver formloff
24 papirtynne baconskiver
40 g smør
4 ss tørkede brødsmuler (griljernmel)
2 klyper kajennepepper
Åpne østersene og hell saften i en stor kjele gjennom en fin sil. Ta østersene ut av skallet.
Sett kjelen over svak varme. Så snart væsken begynner å boble, tilsett østersene. Pocher dem 7 sekunder og la dem renne av seg dørslag.
Sett på sterk overvarme i stekeovnen. Fjern skorpen fra loffskivene og rist dem i stekeovnen. Snus én gang. Del hver skive i fire deler. Legg dem i bunnen av en ildfast form (4 rader med 6 biter).
Skjær baconskivene og del dem i to (tvers over). Pakk hver østers inn i en baconskive. Træ 6 østers inn på hvert grillspyd, ikke for tett sammen. Legg spydene i formen slik at hvert av dem hviler på en "loffrad". Stekes til baconet er lekkert og sprøtt, ca 2 minutter (snu dem etter 1 minutt).
Smelt smøret i en teflonpanne (20 cm) over svak varme. Tilsett brødsmulene og stek dem under omrøring med en teskje til de er gyldne. Ha dem i et dørslag for å dryppe av.
Trekk forsiktig ut spydene slik at østersene blir liggende på brødsengen. Strø over ørlite kajenne og brødsmulene. Serveres straks.
(Originalen til denne retten oppsto hos dronning Victoria. Delikatessen "engler på hesterygg" er iallfall svært populær både i England og Frankrike)
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin