• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Spansk skalldyrgryte

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 små til middels store levende hummer
½ dl olivenolje
225 g hakket løk
1-2 ss hvitløk, finhakket
1 rød paprika, uten frø, i små terninger
1 grønn paprika, uten frø, i små terninger
550 g tomater, uten kjerner og flådd, i små terninger
75 g mandler, ristet og malt
¼ ts safran, bløtlagt i ½ dl tørr hvitvin
1 laurbærblad, revet i biter
salt
pepper
1 klype tørket rød chili, knust
3 ¾ dl tørr hvitvin
12 blåskjell, renskrubbet og uten byssustråder
12 sandskjell eller hjerteskjell, renskrubbet
12 store reker, uten skall og tarm, men med halefinnen i behold
250 g kamskjell, delt i to hvis de er store
1-2 ss nypresset sitronsaft
romesco-saus (kan sløyfes)

Bruksanvisning

Kok opp en stor kjele trekvart full med saltet vann. Ha i hummerne og sørg for at de er helt under vann. Kok dem i ca 5 minutter, til skallene blir røde. Ta dem opp med en klype og legg dem til avkjøling under kaldt, rennende vann. Arbeid med én hummer av gangen: Hold den over vasken, vri av hodet og kast det. Ta av klørne og del dem i leddene. Legg hummeren med undersiden ned på en fjøl. Knekk klørne, slik at kjøttet kommer til syne. Legg de tynne beina til side som pynt. Gjør det samme med de andre hummerne.

Varm olivenoljen i en stor, tung gryte på middels varme. Ha i løk og stek i ca 5 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og paprika og stek i ca 5 minutter til, til grønnsakene er møre, men ikke brunet.

Ha i tomat, mandler, safran og vin, laurbærblad, salt, pepper og chiliflakene. Kok opp på sterkeste varme og kok i ca 10 minutter, til sausen tykner.

Ha i vin, kok opp igjen og ha i hummerbiter og skjell. Kast de som ikke åpner seg. Legg på lokk og kok i 5 minutter. Ha i reker og kamskjell, legg på lokk igjen og kok i 3-5 minutter, til de andre skjellene har åpnet seg. Smak til med krydder. Ha i sitronsaft for å justere smaken.

Øs opp i varme suppeboller, fjern skjell som ikke har åpnet seg, og la retten få følge av romesco-saus (se egen oppskrift), hvis du ønsker det. Server med en gang.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen