• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hjerteskjell-quiche

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g hvetemel
300 g margarin
1 dl iskaldt vann
Fyll:
500 g hjerteskjell
1 stor løk
200 g sjampinjonger
500 g frisk spinat
2 vårløk
3 tomater
kajennepepper
1 fedd hvitløk
olivenolje
8 egg
2 dl melk
salt
nykvernet svart pepper

Bruksanvisning

Bruk fingrene til å smuldre margarin inn i melet. Ha i vann og arbeid det forsiktig inn i blandingen med fingrene. Ikke jobb for mye med deigen for da blir den seig og vil trekke seg sammen under steking. Pakk deigklumpen i plastfolie og legg den i kjøleskapet en time.

Kjevle deigen ut til en tynn leiv og kle fire passende porsjonsformer, eventuelt en stor paiform. Trykk deigen godt nedi og opp langs kantene. Skjær deigen slik at den henger litt over kanten på formen. Legg formen med deig i fryseren en time. Ta formen ut og dekk deigbunnen med aluminiumsfolie. Trykk folien lett nedtil over det hele. Strø på ris, tørkede erter eller noe annet, slik at folien holder seg på plass. Uten folie blåses deigen opp og blir helt ubrukelig. Stek bunnen i rundt 20 minutter i ovn på 160 C.

Skjær løk, hvitløk og sjampinjong i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Fjern den grove stilken på spinatbladene. Vask spinaten flere ganger for å få bort all jord og sand. Ta spinaten i hendene og rist ut vannet. Tørk med kjøkkenpapir. Skjær tomatene i skiver.

Ha olje i en kjele og fres løk, hvitløk, sjampinjong og vårløk i 1 minutt. Tilsett hjerteskjellene og legg på lokk. Etter 2-3 minutter har de åpnet seg. Ta skjellene ut og legg dem til side. Legg spinaten i kjelen og la spinaten og de andre grønnsakene syde i 1 minutt. Dra kjelen av platen.

Plukk skjellmaten ut av skjellene og fordel på paibunnen. Fordel vårløk, løk, hvitløk, spinat og sjampinjong over. Pisk sammen egg og melk, pluss den væsken som er igjen i kjelen. Krydre med salt og pepper, og hell eggemassen over grønnsakene og skjellmaten i paibunnen. Legg tomatskivene på toppen og dryss litt kajennepepper over. Stek quichen i rundt 20 minutter i ovn på 180 C.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen