Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g ferske blåskjell
450 g muslinger
4 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
2 finhakkede hvitløkfedd
1 stor håndfull blatbladet persille
1 ¾ dl tørr hvitvin
2 ½ dl fiskekraft
1 liten frisk chili, uten frø og hakket
350 g tagliolini, farget med blekksprutblekk
salt
nykvernet svart pepper
Skrubb blåskjellene og muslingene under rennende vann og kast alle som er åpne eller ødelagte, eller som ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.
Varm halvparten av oljen i en stor kjele, ha i løk og la det surre i ca 5 minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og ca halvparten av persillen, salt og pepper etter smak. Legg i blåskjell og muslinger og hell vinen over. Legg på lokk og la det koke opp over sterk varme. La det koke i ca 5 minutter, til skalldyrene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.
Ha blåskjellene og muslingene i en fin sil over en bolle, så kokekraften renner i den. Kast smakstilsetningene og alle skalldyr som ikke har åpnet seg. Ha kokekraften tilbake i den rene kjelen og tilsett fiskekraft. Finhakk resten av persillen og ha den i kraften sammen med chili. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under omrøringen noen minutter, til sausen har kokt litt inn. Slå av varmen.
Rens omtrent halvparten av blåskjellene og muslingene. Ha alle skalldyrene i sausen, legg på lokk og sett kjelen til side.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
La pastaen renne av og ha den tilbake i den rene kjelen. Bland i resten av olivenoljen. Sett kjelen med saus over sterk varme og rør i den så skalldyrene blir varmet opp.
Fordel pastaen på fire hvite oppvarmede tallerkener, og øs skalldyrsausen over og rundt den. Serveres straks, drysset med persille.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin