• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

450 g ferske blåskjell
450 g muslinger
4 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
2 finhakkede hvitløkfedd
1 stor håndfull blatbladet persille
1 ¾ dl tørr hvitvin
2 ½ dl fiskekraft
1 liten frisk chili, uten frø og hakket
350 g tagliolini, farget med blekksprutblekk
salt
nykvernet svart pepper

Bruksanvisning

Skrubb blåskjellene og muslingene under rennende vann og kast alle som er åpne eller ødelagte, eller som ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.

Varm halvparten av oljen i en stor kjele, ha i løk og la det surre i ca 5 minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og ca halvparten av persillen, salt og pepper etter smak. Legg i blåskjell og muslinger og hell vinen over. Legg på lokk og la det koke opp over sterk varme. La det koke i ca 5 minutter, til skalldyrene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.

Ha blåskjellene og muslingene i en fin sil over en bolle, så kokekraften renner i den. Kast smakstilsetningene og alle skalldyr som ikke har åpnet seg. Ha kokekraften tilbake i den rene kjelen og tilsett fiskekraft. Finhakk resten av persillen og ha den i kraften sammen med chili. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under omrøringen noen minutter, til sausen har kokt litt inn. Slå av varmen.

Rens omtrent halvparten av blåskjellene og muslingene. Ha alle skalldyrene i sausen, legg på lokk og sett kjelen til side.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

La pastaen renne av og ha den tilbake i den rene kjelen. Bland i resten av olivenoljen. Sett kjelen med saus over sterk varme og rør i den så skalldyrene blir varmet opp.

Fordel pastaen på fire hvite oppvarmede tallerkener, og øs skalldyrsausen over og rundt den. Serveres straks, drysset med persille.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen