• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gryte med skalldyr og pølse

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

450 g friske blåskjell
450 g reker
1 kokt krabbe, ca 1 kg
salt
1 liten bunt persille, finhakk bladene og ta vare på stilkene
1,5 dl olje
125 g hvetemel
1 grønn paprika, renset og finhakket
1 stor løk, hakket
2 stilker selleri, hakket
3 hvitløkfedd, finhakket
75 g sterkt krydret pølse uten skinn, skåret i skiver
6 vårløk, finhakket
kajenne
tabascosaus
kokt ris til servering
persille

Bruksanvisning

Dette er en klassisk kajunrett, en gumbo, med blåskjell, reker, krabbe og biter av herlig krydret pølse.

Vask blåskjellene grundig i kaldt vann. Fjern byssustråden, det svarte skjegget som stikker ut mellom skallene. Kast skadde skjell og skjell som ikke lukker seg.

Varm opp 2,5 dl vann i en kjele. Legg i blåskjellene når vannet koker, og la dem koke under tett lokk i ca 3 minutter på høy varme. Rist regelmessig på kjelen. Ta skjellene opp med tang etter hvert som de åpner seg, og legg dem i dørslag over en bolle. Kast skjell som ikke åpner seg.

Ta ut innmaten av skjellene, og kast skjellene. Hell væsken fra bollen tilbake i kjelen og etterfyll med vann så det blir 2 liter.

Rens rekene og legg skallene og hodene i kjelen. Rens krabben og hold det brune og hvite kjøttet hver for seg. Legg krabbeskallet i kjelen sammen med 2 ts salt. La det koke opp, ha i persillestilkene og la det småkoke i 15 minutter. Avkjøl og sil kraften. Ha i vann så mengden blir 2 liter.

Lag jevning av olje og mel, og rør til den er gyllen. Tilsett pepper, løk, selleri og hvitløk, og la det putre i 3 minutter. Tilsett pølsebitene. Varm opp kraften igjen.

Ha det brune krabbekjøttet i jevningen sammen med kraften, og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett skalldyr, løk og krydder. Pyntes med persille, og serveres med ris.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen