• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Snegler à la bourguignonne

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 bokser snegler
KRYDDERSMØR :
100 g smør
2 ss finhakket persille
2 hvitløkfedd
1 sjalottløk
1 ts finhakket spekk
1 ts sitronsaft
TILBEHØR:
pariserloff eller ristet loff
salt
pepper
evt salt til å sette sneglene i

Bruksanvisning

Det er sikkert ingen grunn til inngående å beskrive tilberedelsesmåten for ferske vingårdssnegler. Det er jo bare ganske få som noen gang får anledning til å samle slike selv, for deretter å la dem gjennomgå en helt spesiell, men helt nødvendig, kur før de blir tjenelig som menneskeføde. Det er nemlig ikke slik at franskmennene bare går og plukker snegler når de ønsker seg det til aftens.

Sneglene må i flere dager ha menneskevennlig kost som salatblad og lignende, og deretter må man sulte dem for at eventuelle giftstoffer kan forlate tarmvegger og tarmer. Enkelte nøyer seg med bare å sulte sneglene. Neste stadium er at sneglene må gå slimet av seg i salt. Først deretter begynner den egentlige tilberedelse, som både er langvarig og omstendelig. Det er imidlertid utmerkede snegler å få på boks, og det er slike vi baserer vår beskrivelse av denne retten på.

Man m på regne minst seks snegler pr person.

Rør smøret mykt, bland i finhakket hvitløk, samt persille, sitronsaft, spekk, salt og pepper.

Fyll litt kryddersmør i bunnen av hvert sneglehus, legg så én snegle i hvert og dekk til med kryddersmør. Sett sneglehusene fast i en ildfast form og la dem stå i sterk varme, 275 C, i stekeovnen i ca 5 minutter.

Ta sneglene ut når smøret koker, det må ikke bli brunt! Server dem glovarme med pariserloff eller ristede loffskiver.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen