• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

20 hasselnøtter VINAIGRETTE: ¾ dl hasselnøttolje 2 ½ ss olivenolje ½ hvitløkfedd, knust med litt salt 1 – 1 ½ ss cidereddik salt nykvernet pepper - olivenolje 3-4 hoder witlofsalat (eller endivie) 750 g kamskjell salt nykvernet pepper 180 g roquefort, smuldret

Bruksanvisning

Forvarm stekeovnen til 200 C. Legg et lag med hasselnøtter i en grunn panne og sett den i ovnen. Rist nøttene i ca 12 minutter. Ta dem ut av ovnen og pakk de ennå varme nøttene inn i et kjøkkenhåndkle. Gni dem kraftig til skinnet går av. Ha nøttene tilbake i pannen og sett den inn i ovnen igjen. Rist nøttene lett brune, ca 3-4 minutter. Ta dem ut av ovnen og grovhakk dem. Sett til side. Lag vinaigretten: Bland samtlige ingredienser inklusive salt og pepper etter smak i en romslig glassbolle og pisk til alt er godt blandet. Sett til side. Sett en tykkbunnet stekepanne over sterk varme og stenk den med olje. Skru varmen ned. Dette gir pannen smak og hindrer kamskjellene i å legge seg ved. Mens pannen varmes opp, fjernes det bitre hjertet på hvert salathode. Ta bladene forsiktig fra hverandre. Fordel bladene i ett lag på 6 flate tallerkener. Skru opp varmen og ha kamskjellene i pannen. Stek dem på den ene siden i ca 1 minutt. Vend dem og stek på den andre siden i 1 minutt, eller til de er gjennomstekte. Krydre kamskjellene med salt og pepper og ha dem over i vinaigretten. Bland godt. Ta kamskjellene opp av vinaigretten med hullsleiv (ta vare på vinaigretten) og legg dem på salatbladene. Legg en toppet skje med roquefort på hver porsjon og dryss hasselnøttene over. Stenk salaten med vinaigrette. Server straks.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen