• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kamskjellmousse

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

375 g kamskjell salt nykvernet pepper 1 helt egg pluss 1 eggehvite 5 dl kremfløte SAUS: 2 sjalottløk, finhakket 1 ss pepperkorn 2 dl tørr hvitvin 2 ts hvitvinseddik 1 ss kremfløte 200 g usaltet smør, skåret i biter kajennepepper salt

Bruksanvisning

Start med moussen: Legg kamskjellene i en kjøkkenmaskin med metallkniv og kjør til en glatt puré. Tilsett salt og pepper etter smak, det hele egget og eggehviten og kjør til en glatt blanding. Ha blandingen over i en bolle, dekk til og la den stå i kjøleskapet til den tykner, ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 180 C. Spray ti 1 dl former med stekespray eller smør dem godt. Ha skjellblandingen i kjøkkenmaskinen igjen og tilsett fløten. Kjør i 5 sekunder. Fyll formene trekvart fulle med blandingen. Dekk dem med aluminiumsfolie og sett dem i en stor langpanne. Hell varmt vann i pannen. Vannet skal gå halvveis opp på formene. Stek moussen i vannbadet til den så vidt har stivnet, ca 25 minutter. Lag sausen imens: Ha sjalottløk, pepperkorn, hvitvin og eddik i en kasserolle og kok over middels varme til væsken er redusert til 2 ss, ca 5 min. Sil blandingen over i en ren kasserolle. Tilsett fløten og la sausen trekke over middels varme i 1 minutt. Skru varmen ned og tilsett smøret, 1 bit om gangen. Pisk helt til én bit har smeltet helt før du legger i neste. Sausen må ikke koke. Smak til med kajennepepper og salt. Lag et speil av saus på varme porsjonstallerkener. Stikk en finbladet kniv langs kanten på hver mousse, hvelv dem på tallerkenene og server straks.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen