Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kamskjell
1 ss olivenolje
4 små blomkålbuketter
4 ts rød pesto (se egen oppskrift: Dressing)
1 sitronbåt
havsalt
nykvernet svart pepper
Rens kamskjellene og ta ut musklene. Vask de buede skjellhalvdelene. Kok blomkålbukettene møre i lettsaltet vann og la dem renne av seg.
Ha olivenolje i en panne på sterk varme og stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side. De skal være medium stekt. Det vil si litt rå i midten. Dryss på litt salt og nykvernet pepper.
Legg blomkål og kamskjell ved siden av hverandre i skjellene. Ha litt rød pesto på blomkålen, og press to dråper sitronsaft på hvert kamskjell.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin