• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Wokede skalldyr

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

115 g akkar
4-6 ferske kamskjell
150 g reker
½ eggehivte
1 ss maisenna, utrørt i litt vann
2-3 selleristilker
1 liten rød paprika, renset for frø og kjernehusvegger
2 små gulrøtter
3 dl olje
½ ts finhakket frisk ingefær
1 vårløk skåret i små biter
1 ts salt
½ ts brunt sukker
1 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
1 ss lys soyasaus
1 ts Hot bean sauce
2 ss hønsebuljong
noen draper sesamolje til servering

Bruksanvisning

Åpne akkaren og snitt den i sikksakkmønster innvendig. Skjær akkaren i 1 cm brede stykker. Bløtlegg akkaren i en bolle med kokende vann til alle bitene krøller seg, skyll i kaldt vann og la dem renne av seg.

Del hvert kamskjell i 3-4 skiver. Skrell rekene og del hver i to på langs. Bland kamskjell og reker godt med eggehvite og maisennajevning i en bolle.

Skjær selleri, paprika og gulrøtter i 1 - 2,5 cm tykke skiver.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er middels varm, stekes skalldyrene under omrøring i 30-40 sekunder. Ta dem opp med en stor hullsleiv og la dem renne av.

Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca 2 ss i woken og tilsett grønnsakene sammen med ingefær og vårløk. Stek under omrøring i ca 1 minutt.

Ha skalldyrene tilbake i woken, rør rundt i 30-40 sekunder til og rør inn salt, sukker, vin eller sherry, soyasaus og Hot bean sauce. Tilsett buljongen og rør om i ca 1 minutt. Server dynket med sesamolje.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen