• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Zarzuela

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kokt hummer
24 levende blåskjell eller annen type skjell
1 stor breiflabbhale
225 g blekksprutringer
1 ss hvetemel
6 ss olivenolje
12 store reker
2 store, milde løk, hakket
4 hvitløkfedd, presset
2 ss brandy
1 boks hakket tomat
2 laurbærblad
1 ts paprika
1 rød chilipepper, renset og hakket
3 dl fiskebuljong
2 ss malte mandler
2 ss frisk, hakket persille
salt
malt svart pepper

Bruksanvisning

Bruk en skarp kniv, og del hummeren på langs. Fjern paven. Knekk klørne med en hammer. Rens fisken, og skjær den i passe stykker.

Skrubb skjellene, og kast dem som ikke er friske eller ikke lukker seg under kaldt vann. Rens og del fisken i passende stykker.

Dypp fiskestykkene og blekksprutringene i krydret mel. Fres dem hurtig i varm olje på begge sider. Rens rekene.

Fres opp løk og 2/3 av hvitløken i 3 min. Tilsett brandy og tenn på med en fyrstikk. Når flammene dør hen, tilsett tomatene, laurbærblad, paprika, chili og buljong.

La retten syde i 5 min. Tilsett skjell, legg på lokk og la det koke 3-5 min til skjellene har åpnet seg.

Ta opp skjellene fra gryta og kast dem som ikke åpner seg.

Legg hummeren og fiskestykkene i en ildfast form. Bland malt mandel med resten av hvitløken og persille, og rør inn sausen.

Hell sausen over retten, og la det putre forsiktig i 5 min. til alt er gjennomvarmt. Tilsett rekene og la retten stå litt til.

Serveres med en grønn salat og varmt, hvitt brød til.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen