Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg syrlige epler
150 g løk
1 dl hvitvinseddik
salt
6 nelliker
en klype kajennepepper
150 g sukker
2 ss fransk sennep
1 ss gurkemeie
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Kutt i biter. Skrell og hakk løken.
Hell eddik, salt, nellik, pepper, løk og epler i en kjele. Kok forsiktig 1 time.
Press innholdet gjennom en sikt og hell tilbake igjen. Bland sennepen med litt vineddik, bland deretter innholdet i kjelen.
Tilsett gurkemeie under omrøring. Kok i 30 minutter, eller til det tykner. Avkjøles og helles på flaske.
La den stå mørkt og kjølig, slik at den kraftige gulfargen holder seg.
Sausen passer meget godt til torsk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili