Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ dl lønnesirup
¾ dl honning
½ ts malt allehånde
1 ts malt kanel
en klype karvefrø
(ca 2 ½ dl)
Bland sirup og honning i en liten kjele over svak varme, mens du rører kontinuerlig.
Når sausen er varm, tilsetter du krydderne og lar alt varmes opp over middels sterk varme til sausen koker. Rør hele tiden.
Serveres rykende varm fra en forvarmet mugge til crêpes, bananer eller vafler. La sausen bli lunken hvis den serveres til iskrem.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili