Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kjøttdeig
3 store løk
3 ss olje
2-3 ss smør
2-3 fedd hvitløk
1/2 stangselleri
4 små gulrøtter
1 kg fullmodne tomater
4 ss tomatpuré
2 ss frisk eller 2 ts tørket basilikum
1/2 ss frisk eller 1/2 ts tørket merian eller oregano
2-3 dl rødvin eller buljong
salt
pepper
paprikapulver
Varm oljen i en stor, vid gryte. Rens og hakk løken og surr den og kjøttdeig over sterk varme. Rør hele tiden med en gaffel til kjøttet er småkornet og gjennomstekt. Skru varmen litt ned.
Tilsett smør, knust hvitløk, finsnittet stangselleri eller grovt revet sellerirot og grovt revne gulrøtter. La grønnsakene småsurre under omrøring ca 10 minutter.
Flå tomatene, skjær dem i små biter og legg dem i gryten. Tomater fra boks helles direkte i gryten sammen med saften.
Tilsett tomatpuré og finklippede friske eller knuste tørkede krydderurter. Hell vin eller buljong i gryten. 3 dl hvis du bruker friske tomater, 2 dl når det er tilsatt saft fra hermetiske tomater. Smak godt til med krydder, og la kjøttsausen småkoke ca 20 minutter med lokket halvveis på gryten. Rør av og til så sausen ikke fester seg til bunnen.
Hell 1/3 av kjøttsausen i en bolle, dryss med finklippet persille og server sausen til nykokt pasta. Som tilbehør anbefales revet ost og en bolle grønn salat.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili