Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor løk
½ dl vegetabilsk olje
2 dl linser
3-4 ss tomatpuré eller 4 tomater
4 dl vann
litt salt
Finhakk løken og varm olje i en gryte. Stek løken gyllen. Rør godt. Tilsett tomatpuré. Tomatene skal være flådde. Ha eventuelt tomatene i kokende vann for å få av skinnet. Mos tomatene i løken. Ha i litt vann.
Vask linsene og ha dem i gryten. Bland det hele under omrøring. Dryss på salt. Tilsett vannet og la det koke opp. La retten stå på svak varme i 30-40 minutter. Server maisgrøt eller ris ved siden av.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili