Flere resulteter finnes under oppskriften
2 løk
3 ss olivenolje
1 boks tomater, 450 g
salt
nykvernet pepper
1 bunt persille
1 boks blåskjell
10-15 fylte oliven
300 g tråd-eller båndspaghetti
Skrell og hakk løken og surr den i oljen i en gryte. Tilsett tomatene med saften fra boksen og mos dem med visp. Finklipp persillen og ha den, litt salt og nymalt pepper i sausen. La sausen koke uten lokk over svak varme i ca 20 minutter. Svak eventuelt til med tomatpuré.
La blåskjellene renne godt av seg. Skjær olivenene i skiver. Bland forsiktig oliven og blåskjell i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Kok imens spaghettien etter anvisningen på pakken.
Server sausen ved siden av eller hell den over spaghettien. Revet ost hører med, gjerne også en bolle frisk grønn salat.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili