Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g (ca 1 dl) tørkede morkler + vann
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
2 dl vann + 1/2 buljongterning
2 dl kaffefløte eller 1 dl kremfløte + 1 dl melk
1 krm salt
nymalt pepper
Bløtlegg tørkede morkler i 6-8 timer eller over natten. Bruk ikke bløtleggingsvannet.
Hakk morklene ganske fint. Fres dem i fettet i et kokekar til den fine duften kommer fram, ca 5 minutter. Dryss over melet. Tilsett vann, smuldret buljongterning og en del av fløten eller fløteblandingen. Kok opp under omrøring, og kok sausen under lokk på svak varme i ca. 20 minutter. Spe med resten av fløten i løpet av koketiden. Smak til med salt og eventuelt litt pepper.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili