Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g melne poteter, skrelt
2-3 hvitløkfedd, finhakket
1 eggeplomme
2 dl olivenolje
ev. litt kokende vann
saften av 1 sitron
salt
pepper
Skjær potetene i terninger og kok dem møre i lettsaltet vann, ca 15 minutter. La dem renne av og press dem ned i en bolle gjennom en sikt eller i et moseapparat.
Vend inn hvitløken og rør inn eggeplommen med kraftige tak.
Tilsett oljen i en tynn stråle og rør hele tiden. Dette blir en mellomting mellom mellom saus og en løs potetpuré. Spe eventuelt med noen ss kokende vann.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Om franskmennene til å begynne med hadde brød i aïolien, så drøyde grekerne sausen med kokt potet. Spis Skordali helst nylaget eller lunken, gjerne til grillet kjøtt eller skalldyr.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili