• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Brun makrellsuppe

Fisk / Makrell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg fiskeben og avskjær fra makrell
3-4 gulrøtter
2-3 persillerøtter
1/2 sellerirot
1-2 løk
hel hvit pepper
hel nellik

Melboller:
90 g smør
125 g hvetemel
2 1/2 dl kokende vann
2 egg
salt
sukker
muskatblomme

Bruksanvisning

Lag først melbollene: Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med kokende vann. Kok deigen under omrøring til den slipper kjelen. Avkjøl deigen før eggene røres inn ett for ett. Smak deigen til med salt, sukker og muskatblomme.

Lag bollene med en teskje og legg dem ned i kokende, lettsaltet vann. Trekk dem i ca 6 minutter.

Kok fiskekraft av ben og avskjær.

Fiskeben og avskjær settes i kaldt vann med 1 ts salt pr. liter vann. Kok blandingen langsomt opp og skum godt. Tilsett 1 gulrot, 1 persillerot, en luten bit sellerirot, en kvart løk i skiver og noen helpepper. Etter 30 minutter kan kraften siles og måles. Det skal være 2 liter kraft.

Smak kraften til med salt og pepper. Tilsett gulrot, persillerot og selleri i meget tynne strimler og melbollene som garnityr

Fisk / Makrell


Sum Oppskrifter 69 funnet


Asiatisk makrell

Brun makrellsuppe

Dampet makrell med appelsinsaus

Fettucine med makrell og basilikum

Fiskekabaret med makrell

Fylt makrell

Gravet makrell

Gresk fiskegryte

Grillet hvitløksmarinert makrell

Grillet makrell

Grillet makrell i folie

Grillet makrell med rabarbrakompott

Grove makrellkaker

Helstekt makrell

Hvitløkmarinert makrell på grill

Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot

Kamskjellgratinert makrell

Kokt makrell

Makerellpizza

Makrell al carpone

Makrell cuscatleca

Makrell i folie

Makrell i form

Makrell i gryte

Makrell med balsamico-marinert småløk

Makrell med eplesaus

Makrell med fettucine

Makrell med karve

Makrell med urtefyll

Makrell og kantareller

Makrell på italiensk

Makrell på spidd

Makrell sautert med rødvin

Makrell som i Provence

Makrellform med ost

Makrellfrikassé

Makrellkaker

Makrellkaker med hvitløk

Makrellkarbonade

Makrellsalat

Marinert kald makrell

Marinert makrell

Marinert røkt makrell

Ovnsbakt makrell med sopp

Ovnsstekt makrell med fløte og grønt

Ovnstekt makrell

Ovnsvarm røkt makrell

Paella med makrell

Pepperrotgratinert makrell

Piroger med makrell

Ristet makrell

Røkt makrell med eggetomater

Røkt makrell med paprikapulver

Røkt makrell som kuvertanretning

Rømmesurret makrell

Salat med varmrøkt makrell

Seviche

Sidersyltede makrellfileter

Sitrongravet makrell på polynesisk vis

Sommerlig makrellrett

Stekt makrell

Stekt makrell med sennep og rabarbra

Stekt makrell med sursøt saus

Stuet makrell

Sursyltet makrell

Sursøt makrell

Syltet makrell med fløtesaus

Teryakimarinerte makrellfileter

Timianmakrell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen