• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fiskekabaret med makrell

Fisk / Makrell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 godt rensede makreller
3/4 liter vann
3/4 dl eddik 7%
1 ss salt
1 laurbærblad
4 hele hvite pepper
2 løkskiver
dillkvister
hardkokte egg
tomater
sitron
dill

Gelé:
6 dl fiskekraft
6 blad gelatin
2 eggehviter

Bruksanvisning

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

La makrellen trekke over svak varme ca 10 minutter i kokende vann tilsatt eddik, krydder, løk og dill.

Ta opp fisken. Sil kraften og mål opp 6 dl fiskekraft, eventuelt tilsatt litt vann hvis det er for lite kraft.

Pisk eggehvitene lett i en kjele, tilsett gelatinen som er godt utpresset for vann, samt fiskekraften. Kok opp under sterk pisking. Trekk kjelen av varmen og la den stå med lokk over ca 10 minutter.

Vri opp en sileklut i kokende vann og sil kraften. Hell litt av den i bunnen av en form på ca 1 1/2 liter, sett formen kaldt til geléen stivner 3-5 timer. Rens fisken og del den i pene stykker.

Legg fiskestykkene over geléen og hell på resten av kraften. Avkjøl til geléen er stivnet. Hvelv den over på et fat før servering og pynt med egg, tomater, sitron og dill.

Server kokte poteter og pepperrotfløte til.

Fisk / Makrell


Sum Oppskrifter 69 funnet


Asiatisk makrell

Brun makrellsuppe

Dampet makrell med appelsinsaus

Fettucine med makrell og basilikum

Fiskekabaret med makrell

Fylt makrell

Gravet makrell

Gresk fiskegryte

Grillet hvitløksmarinert makrell

Grillet makrell

Grillet makrell i folie

Grillet makrell med rabarbrakompott

Grove makrellkaker

Helstekt makrell

Hvitløkmarinert makrell på grill

Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot

Kamskjellgratinert makrell

Kokt makrell

Makerellpizza

Makrell al carpone

Makrell cuscatleca

Makrell i folie

Makrell i form

Makrell i gryte

Makrell med balsamico-marinert småløk

Makrell med eplesaus

Makrell med fettucine

Makrell med karve

Makrell med urtefyll

Makrell og kantareller

Makrell på italiensk

Makrell på spidd

Makrell sautert med rødvin

Makrell som i Provence

Makrellform med ost

Makrellfrikassé

Makrellkaker

Makrellkaker med hvitløk

Makrellkarbonade

Makrellsalat

Marinert kald makrell

Marinert makrell

Marinert røkt makrell

Ovnsbakt makrell med sopp

Ovnsstekt makrell med fløte og grønt

Ovnstekt makrell

Ovnsvarm røkt makrell

Paella med makrell

Pepperrotgratinert makrell

Piroger med makrell

Ristet makrell

Røkt makrell med eggetomater

Røkt makrell med paprikapulver

Røkt makrell som kuvertanretning

Rømmesurret makrell

Salat med varmrøkt makrell

Seviche

Sidersyltede makrellfileter

Sitrongravet makrell på polynesisk vis

Sommerlig makrellrett

Stekt makrell

Stekt makrell med sennep og rabarbra

Stekt makrell med sursøt saus

Stuet makrell

Sursyltet makrell

Sursøt makrell

Syltet makrell med fløtesaus

Teryakimarinerte makrellfileter

Timianmakrell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen