• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylt makrell

Fisk / Makrell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 små hele makreller
2 ss olivenolje
1 stor løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
125 g hakkede valnøtter
60 g rosiner
1 ts kanel
2 nellik, malt
4 allehåndebær, malt
1 klype malt muskatnøtt
salt
svart pepper
3 ss hakket frisk persille
vegetabilsk olje til frityrsteking
2 store egg
175 g tørkede brødsmuler
4 sitroner, hver skåret i 4 biter

Bruksanvisning

Skjær hodene av makrellen. Rundrens makrellen ved å trekke innvollene ut gjennom åpningen ved hodet. Kast innvollene. Pass på å ikke rive hull på makrellens ømtålige skinn.

Knekk ryggbeinet på makrellen og begynn å løsne kjøttet. Løsne fiskekjøttet ved å massere fisken med tomlene, trekk ut ryggbeinet og klem forsiktig ut kjøttet. Plukk ut små bein. Klem ut mesteparten av kjøttet, uten å skade det som sitter nærmest skinnet.

Varm opp olivenoljen i en tung stekepanne på svak varme og tilsett løk og hvitløk. La det surre i 10 minutter, til løken er myk.

Rør inn fiskekjøttet, valnøtter, rosiner, krydder og salt og pepper etter smak. La fyllet surre i 5 minutter til mens du rører kontinuerlig. Rør inn persillen og la det avkjøles.

Når fyllet er lunkent, legger du det inn i fiskeskinnet med en teskje. Dytt det så langt ned mot halen du kan, men la det være igjen 1 cm ved hodeenden. Sy fisken sammen i hodeenden med sterk tråd og stoppenål. Pass på at skinnet ikke blir revet i stykker.

Hell et 2,5 cm dypt lag olje i en stor gryte og varm forsiktig opp.

Dypp fisken først i det piskede egget, deretter i brødsmulene. Se til at det blir skikkelig dekket av egg og brød. Stek i olje, 5 minutter på hver side.

Skjær av den sammensnurpede enden av makrellen og kast den. Skjær fisken i skiver og server den varm eller kald med nyskårne sitronbåter.

Fisk / Makrell


Sum Oppskrifter 69 funnet


Asiatisk makrell

Brun makrellsuppe

Dampet makrell med appelsinsaus

Fettucine med makrell og basilikum

Fiskekabaret med makrell

Fylt makrell

Gravet makrell

Gresk fiskegryte

Grillet hvitløksmarinert makrell

Grillet makrell

Grillet makrell i folie

Grillet makrell med rabarbrakompott

Grove makrellkaker

Helstekt makrell

Hvitløkmarinert makrell på grill

Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot

Kamskjellgratinert makrell

Kokt makrell

Makerellpizza

Makrell al carpone

Makrell cuscatleca

Makrell i folie

Makrell i form

Makrell i gryte

Makrell med balsamico-marinert småløk

Makrell med eplesaus

Makrell med fettucine

Makrell med karve

Makrell med urtefyll

Makrell og kantareller

Makrell på italiensk

Makrell på spidd

Makrell sautert med rødvin

Makrell som i Provence

Makrellform med ost

Makrellfrikassé

Makrellkaker

Makrellkaker med hvitløk

Makrellkarbonade

Makrellsalat

Marinert kald makrell

Marinert makrell

Marinert røkt makrell

Ovnsbakt makrell med sopp

Ovnsstekt makrell med fløte og grønt

Ovnstekt makrell

Ovnsvarm røkt makrell

Paella med makrell

Pepperrotgratinert makrell

Piroger med makrell

Ristet makrell

Røkt makrell med eggetomater

Røkt makrell med paprikapulver

Røkt makrell som kuvertanretning

Rømmesurret makrell

Salat med varmrøkt makrell

Seviche

Sidersyltede makrellfileter

Sitrongravet makrell på polynesisk vis

Sommerlig makrellrett

Stekt makrell

Stekt makrell med sennep og rabarbra

Stekt makrell med sursøt saus

Stuet makrell

Sursyltet makrell

Sursøt makrell

Syltet makrell med fløtesaus

Teryakimarinerte makrellfileter

Timianmakrell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen