• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ovnstekt makrell

Fisk / Makrell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 ferske makreller, ca 1 kg
25 g smør
2 ts fint salt
½ ts nymalt pepper
2 ss griljernmel
1 dl fiskekraft (kokt på makrellrestene)
1 dl Muscadet eller lett, tørr, hvit Anjou-vin
RAVIGOTTE-SMØR:
2 sjalottløk
3 kvister persille
½ ss finhakket purre
75 g smør
½ ss finhakket fersk estragon
½ ts salt

Bruksanvisning

Ta for deg Ravigotte-smøret først: Sjalottløken skrelles og finhakkes. Persillen skylles og klemmes tørr og hakkes deretter sammen med purre og estragon. Krydderblandingen røres sammen med smøret og finhakket sjalottløk.

Når blandingen er ferdig, pakkes den omhyggelig inn i smørpapir eller aluminiumsfolie og oppbevarer den kjølig, helst i kjøleskap.

Skyll fisken raskt og klem den tørr i kjøkkenpapir eller klede. Ikke bruk for mye vann, for da vasker man både smak og næring av fisken. Skjær fisken opp i ryggen med en skarp kniv. Løsne ryggbenet ved å skjære på hver side fra hale til gjeller. Klipp det ut med en fiskesaks og fjern innvollene forsiktig. Tørk fisken ren innvendig med kjøkkenpapir. Fjern gjellene forsiktig. Krydre fisken både ut- og innvendig med salt og pepper.

Ravigotte-smøret fordeles på fiskene, som lukkes godt omkring fyllet. Hvis fiskene anbringes tett sammen, er dette tilstrekkelig til å holde fyllet godt på plass. I motsatt fall kan man lukke fiskene med en tannpirker eller surre dem med ufarget bomullstråd.

Fiskene legges i en velsmurt ildfast form. Tilsett deretter fiskekraft og Muscadet, dryss over med de krydder og krydderurter som måtte være igjen samt griljernmel. Anbring smørklatter her og der og sett formen i sterk varme ved 250 C i stekeovnen. Når fisken har fått litt farge reduseres varmen til ca 160 C, hvoretter retten stekes ferdig, hvilket i alt tar ca 20 minutter.

Fisk / Makrell


Sum Oppskrifter 69 funnet


Asiatisk makrell

Brun makrellsuppe

Dampet makrell med appelsinsaus

Fettucine med makrell og basilikum

Fiskekabaret med makrell

Fylt makrell

Gravet makrell

Gresk fiskegryte

Grillet hvitløksmarinert makrell

Grillet makrell

Grillet makrell i folie

Grillet makrell med rabarbrakompott

Grove makrellkaker

Helstekt makrell

Hvitløkmarinert makrell på grill

Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot

Kamskjellgratinert makrell

Kokt makrell

Makerellpizza

Makrell al carpone

Makrell cuscatleca

Makrell i folie

Makrell i form

Makrell i gryte

Makrell med balsamico-marinert småløk

Makrell med eplesaus

Makrell med fettucine

Makrell med karve

Makrell med urtefyll

Makrell og kantareller

Makrell på italiensk

Makrell på spidd

Makrell sautert med rødvin

Makrell som i Provence

Makrellform med ost

Makrellfrikassé

Makrellkaker

Makrellkaker med hvitløk

Makrellkarbonade

Makrellsalat

Marinert kald makrell

Marinert makrell

Marinert røkt makrell

Ovnsbakt makrell med sopp

Ovnsstekt makrell med fløte og grønt

Ovnstekt makrell

Ovnsvarm røkt makrell

Paella med makrell

Pepperrotgratinert makrell

Piroger med makrell

Ristet makrell

Røkt makrell med eggetomater

Røkt makrell med paprikapulver

Røkt makrell som kuvertanretning

Rømmesurret makrell

Salat med varmrøkt makrell

Seviche

Sidersyltede makrellfileter

Sitrongravet makrell på polynesisk vis

Sommerlig makrellrett

Stekt makrell

Stekt makrell med sennep og rabarbra

Stekt makrell med sursøt saus

Stuet makrell

Sursyltet makrell

Sursøt makrell

Syltet makrell med fløtesaus

Teryakimarinerte makrellfileter

Timianmakrell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen