• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot

Fisk / Makrell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 høstmakrell på 500-700 g
½ skive sitron
1-2 epler
1-2 persillerøtter
rikelig med persille, helst bredbladet
en bit pepperrot
litt smør
salt
pepper
olje

Bruksanvisning

Fileter makrellen, men behold skinnet på. Legg filetstykkene med skinnsiden opp i en sauterpanne med litt vann, salt og sitron. Væsken skal bare så vidt dekke bunnen i pannen. Fisken skal trekke på svak varme og under lokk til den er gjennomkokt og vannet er nesten borte.

Skrell persillerøtter og epler, og fjern eplekjernene. Hakk persillen grovt, og la gjerne litt av stilkene være igjen. Del persillerøttene langsetter og skjær dem i 1-2 cm tykke skiver. Eplene deles først i båter, deretter i biter på størrelse med persillerotbitene. Snu eplebitene i det varme smøret i pannen. Legg persillerøttene i en panne sammen med salt og litt vann. La dem koke myke under lokk. Legg deretter i eplebitene og la alt koke noen minutter. Vannet skal nesten koke helt inn. Smak til med salt og revet pepperrot.

Drypp litt olje over persillen og bland forsiktig inn litt grovrevet pepperrot og salt ved å vende alt rundt for hånd.

Legg eplene og persillerøttene i en varm bolle sammen med persillen, og server dette sammen med de kokte makrellfiletene. Server også potetmos eller grovt brød til.

Fisk / Makrell


Sum Oppskrifter 69 funnet


Asiatisk makrell

Brun makrellsuppe

Dampet makrell med appelsinsaus

Fettucine med makrell og basilikum

Fiskekabaret med makrell

Fylt makrell

Gravet makrell

Gresk fiskegryte

Grillet hvitløksmarinert makrell

Grillet makrell

Grillet makrell i folie

Grillet makrell med rabarbrakompott

Grove makrellkaker

Helstekt makrell

Hvitløkmarinert makrell på grill

Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot

Kamskjellgratinert makrell

Kokt makrell

Makerellpizza

Makrell al carpone

Makrell cuscatleca

Makrell i folie

Makrell i form

Makrell i gryte

Makrell med balsamico-marinert småløk

Makrell med eplesaus

Makrell med fettucine

Makrell med karve

Makrell med urtefyll

Makrell og kantareller

Makrell på italiensk

Makrell på spidd

Makrell sautert med rødvin

Makrell som i Provence

Makrellform med ost

Makrellfrikassé

Makrellkaker

Makrellkaker med hvitløk

Makrellkarbonade

Makrellsalat

Marinert kald makrell

Marinert makrell

Marinert røkt makrell

Ovnsbakt makrell med sopp

Ovnsstekt makrell med fløte og grønt

Ovnstekt makrell

Ovnsvarm røkt makrell

Paella med makrell

Pepperrotgratinert makrell

Piroger med makrell

Ristet makrell

Røkt makrell med eggetomater

Røkt makrell med paprikapulver

Røkt makrell som kuvertanretning

Rømmesurret makrell

Salat med varmrøkt makrell

Seviche

Sidersyltede makrellfileter

Sitrongravet makrell på polynesisk vis

Sommerlig makrellrett

Stekt makrell

Stekt makrell med sennep og rabarbra

Stekt makrell med sursøt saus

Stuet makrell

Sursyltet makrell

Sursøt makrell

Syltet makrell med fløtesaus

Teryakimarinerte makrellfileter

Timianmakrell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen