Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg makrell
olje
1 ss smør eller margarin
dill eller persille
sitronsaft
Paprikapoteter
8 råskrelte poteter
3-4 dl fløte
1 ss smør eller margarin
salt
muskat
1 paprika
2 ss klippet persille
Rør smøret mykt og tilsett dill eller persille. Fyll smøret i fisken og pensle den med olje. Dryss litt sitronsaft over fisken og pakk den inn i aluminiumsfolie.
Legg pakken i ildfast fat og stek den i ovn ca 10 min ved 250 C midt i ovnen.
Skjær de råskrelte potetene i terninger og kok dem i fløte til de er møre, ca 15 min. Rør ofte.
Smak stuingen til med smør, salt og muskat.
Server fisken direkte fra fatet og pynt med sitronbåter. Server potetstuingen til og dryss terninger av rød eller grønn paprika over like før servering.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra