Flere resulteter finnes under oppskriften
4 makrellfileter (ca 600 g)
600 g kokte poteter evnt. kokt pasta
4 tomater
1 liten løk
1/2 bunt frisk dill
2 ss hakket paprika
2 hvitløkfedd
1-2 ts salt
1 ss sitronsaft
1 ss olje
Smør en ildfast form. Skjær poteter og løk i skiver. Hakk paprika, hvitløk og dill. Skjær tomatene i skiver. Legg poteter, løk, dill og hvitløk lagvis i formen. Legg tomater og paprika på toppen.
Pensle makrellfiletene med olje på skinnsiden. Strø salt på begge sidene og drypp sitronsaft på kjøttsiden. Legg makrellfiletene over tomatene og paprikaen med skinnsiden opp. Stekes i stekeovnen på 200 C i ca. 20 min.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra