Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor makrell
1 egg
vann
strøkavring
hvetemel
salt
margarin
1/2 dl fløte
1/2 dl melk
litt kapers
2 ts worchestersaus
Makrellen renses og vaskes. Filetene vendes i sammenpisket egg blandet med vann, deretter i strøkavring blandet med mel og salt. Stekes pent brune på begge sider i margarin i stekepannen, og legges på varmt fat.
Melk, fløte, kapers og worchestersaus helles i stekepannen, smakes til med litt salt og surrer i 3 minutter. Sausen helles over fisken, pynt med hakket persille og noen sitronskiver.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra