Flere resulteter finnes under oppskriften
5 ss solsikkeolje
2 store løk, finhakket
2 ts spisskummenfrø
2 ts svarte sennepsfrø
1 ts bukkehornkløverfrø
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
2 ts ingefærpasta
2 ts hvitløkpasta
300 g rå reker, renset
6 kokumfrukter
salt
150 g fersk kokos, malt med litt vann til tykk masse
Dette er en fyldig karrigryte med reker fra det smaragdgrønne og varme Malabar på sørkysten av India.
Start med å riste og male spisskummenfrø, sennepsfrø, bukkehornkløverfrø, chilipulver og gurkemeie til masala.
Varm olje og ha i løk. Stek den gyllen. Ha i masala, ingefær, hvitløk og reker og stek godt. Ha i litt vann og kok til rekene er rosa.
Ha i kokum, salt, kokosmasse og tilstrekkelig vann til at det blir en tykk saus. La trekke i 3 minutter uten å koke. Serveres varm med ris.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)