Flere resulteter finnes under oppskriften
12 kyllinglår uten skinn
1,5 dl yoghurt
salt
1 ts sukker
1,5 dl solsikkeolje
60 g usaltede cashewnøtter, bløtlagt i varmt vann 10 min
60 g mandler, bløtlagt i varmt vann 10 min
1 ts spisskummenfrø
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
2 store løk, finhakket
10 ss tomatpuré
2 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
2 ts malt garam masala
4 egg, hardkokt, skrelt og delt i to
2 ss kremfløte
Dette er en sterk chilirett, der chili understreker smaken på hovedingrediensen og øker den samlete aroma. Kyllingretten kommer fra Mughal.
Mariner kyllingen i yoghurt og salt i 30 minutter.
Varm sukker i en stekepanne til det er brunt. Tilsett halvparten av oljen og bland den med karamellen.
Legg kyllingen i pannen og stek til den er jevnt brun. Mal nøttene.
Varm resten av oljen i en kjele og ha i spisskummenfrø. Ha i ingefær og hvitløk når frøene er blitt brune. Rør et par ganger og tilsett løk. Stek til løken er gyllen.
Tilsett tomatpuré og nøtter og la det småkoke til oljen skiller seg. Tilsett krydderet.
Legg i den stekte kyllingen og la den trekke til kyllingen er mør. Tilsett litt vann så det ikke svir seg.
Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt med egg og en kremtopp.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)