• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)

Internasjonale / India

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g hvite kikerter, bløtlagt i rikelig med vann med en klype natron
6 ss solsikkeolje
1 ts spisskummenfrø
½ ts dyvelsdrek
3 løk, finhakket
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
1 ts grønn chili, i fine strimler
150 g tomater, finhakket
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts mangopulver
1 ts malt garam masala
1 ts granateplefrø (arnardana), knust
salt
4 ss korianderblader, hakket
4 sitronbåter

Bruksanvisning

Kok kikertene myke i så mye vann at det dekker, sammen med natron (ertene skal være hele).

Varm oljen i en annen kjele, ha i spisskummen og dyvelsdrek. Når frøene spretter, tilsett løk, ingefær, hvitløk og grønn chili. Stek til alt er gyllent.

Ha i tomatene og mos til en jevn masse mens de steker. Tilsett chili, gurkemeie, mango, garam masala og ranateplefrø. La det steke til massen er brun og godt blandet.

Ha i ertene sammen med kokevannet og bland godt. Mos noen av ertene slik at massen blir tykkere. Smak til med salt og la trekke.

Serveres med korianderblader og en sitronbåt til hver.

Internasjonale / India


Sum Oppskrifter 107 funnet


Det Indiske kjøkken

Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)

Amlachutney

And fra Orissa

Appelsin med safranyoghurt

Aprikoschutney

Baltifisk i kokossaus

Banandessert

Basmatiris med nøtter

Biff med snittebønner

Blomkål med kokos

Bombay-pudding

Brød med sellerifrø (Dana Roti)

Bønner i akni

Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)

Dillspinat med linser (Saibhaji)

Egg Masala (Ande Ki Bhurji)

Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)

Fisk Masala

Fiskepanetter

Fiskerett fra Bombay

Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)

Fruktsalat

Fylt aubergine med lam

Fylte auberginer (Bharwa Baingan)

Fylte lange chili (Bharwan Mirch)

Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)

Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)

Grønnsakris (Ratan Pulao)

Hvitløkbrød (Lahsun Paratha)

Hvitløkreker

Indisk karrisuppe

Indisk linsesuppe (Dhall)

Indisk risengrynsgrøt (Khier)

Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)

Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)

Jasmin-høne

Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)

Kheer

Kitchiri

Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)

Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)

Kokosdessert

Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)

Krydrede linser

Krydret aubergine

Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)

Krydret ingefærdrikk

Krydret Kofta

Krydret kål

Krydret Okra med mandler

Krydret spinat og poteter

Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)

Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)

Kulfi

Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)

Kylling i cashewnøttsaus

Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)

Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)

Kylling Mulligatawny

Kylling Tikka

Kålgryte Bengal (Chorchori)

Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)

Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)

Lam i karri (Rogen dschausch)

Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)

Lam Korma

Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)

Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)

Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)

Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)

Limepickles, sterk

Linser Maharashtra (Aamti)

Løk Bhaji

Mangosorbet med mangosaus

Marinert blomkålsalat

Mild linsekarri (Varan)

Moong Dal med squash

Myntechutney (Pudine Ki Chutney)

Naan-brød

Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)

Paratha

Pickles (Amb Halad Ka Achar)

Pistasjiskrem (Pista Kulfi)

Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)

Poteter med rød chili

Poteter med spinat

Reke- og grønnsakkebab

Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)

Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)

Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)

Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)

Safran- og kardemommeris

Samosa

Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)

Sprø, søte kaker (Malpuri)

Søt safranris (Keshar Bhat)

Søtpotet- og gulrotsalat

Søtt Amlasyltetøy (Amla Chhunda)

Tandoori Chicken

Te fra India

Te med sitrongress

Tomat- og Koriandersuppe

Tomatris

Tomatsuppe (Tomatoche Saar)

Vermicelli-pudding

Zedoarisuppe (Amb Halad Ka Shorba)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen