• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)

Internasjonale / India

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

600 g malt lammekjøtt
4 skiver brød, bløtet i vann og klemt tørre
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt garam masala
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
2 ss hvite valmuefrø
salt
en klype natron
1 ts rosiner
solsikkeolje til steking
SAUS:
6 ss solsikkeolje
4 store løk, hakket
2 ss ingefær, hakket
2 ss hvitløk, hakket
1 ts spisskummenfrø
8 grønne kardemommefrukter
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt garam masala
6 ss tomatpuré
1 ts sukker
salt
3 dl fløte
2 ss korianderblader, hakket, til pynt

Bruksanvisning

Kna alle ingrediensene unntatt oljen sammen med kjøttet. Lag like store boller, klem dem godt sammen. Dampkok dem i 10 minutter eller til de er ferdige.

Varm oljen i kadai eller wok og stek kjøttbollene jevnt brune. Vær forsiktig: Det spruter når du legger dem i den varme oljen.

Varm 2 ss av oljen og stek løk, ingefær og hvitløk. Kjør det til en masse i en kjøkkenmaskin. Varm resten av oljen og ha i spisskummen og kardemomme. Rør en gang. Tilsett løkblandingen og stek til den er gyllen. Tilsett de malte krydderne og tomatpureen.

Dryss sukker og salt over og rør til alt er godt blandet. Oljen skal skille seg fra sausen. Tilsett litt vann om nødvendig for å få en kremaktig konsistens. Ta av varmen, rør inn fløten og legg kjøttbollene forsiktig oppi.

Varm opp igjen før servering, tilsett eventuelt litt vann. Serveres med dryss av koriander.

Internasjonale / India


Sum Oppskrifter 107 funnet


Det Indiske kjøkken

Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)

Amlachutney

And fra Orissa

Appelsin med safranyoghurt

Aprikoschutney

Baltifisk i kokossaus

Banandessert

Basmatiris med nøtter

Biff med snittebønner

Blomkål med kokos

Bombay-pudding

Brød med sellerifrø (Dana Roti)

Bønner i akni

Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)

Dillspinat med linser (Saibhaji)

Egg Masala (Ande Ki Bhurji)

Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)

Fisk Masala

Fiskepanetter

Fiskerett fra Bombay

Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)

Fruktsalat

Fylt aubergine med lam

Fylte auberginer (Bharwa Baingan)

Fylte lange chili (Bharwan Mirch)

Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)

Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)

Grønnsakris (Ratan Pulao)

Hvitløkbrød (Lahsun Paratha)

Hvitløkreker

Indisk karrisuppe

Indisk linsesuppe (Dhall)

Indisk risengrynsgrøt (Khier)

Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)

Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)

Jasmin-høne

Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)

Kheer

Kitchiri

Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)

Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)

Kokosdessert

Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)

Krydrede linser

Krydret aubergine

Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)

Krydret ingefærdrikk

Krydret Kofta

Krydret kål

Krydret Okra med mandler

Krydret spinat og poteter

Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)

Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)

Kulfi

Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)

Kylling i cashewnøttsaus

Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)

Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)

Kylling Mulligatawny

Kylling Tikka

Kålgryte Bengal (Chorchori)

Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)

Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)

Lam i karri (Rogen dschausch)

Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)

Lam Korma

Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)

Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)

Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)

Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)

Limepickles, sterk

Linser Maharashtra (Aamti)

Løk Bhaji

Mangosorbet med mangosaus

Marinert blomkålsalat

Mild linsekarri (Varan)

Moong Dal med squash

Myntechutney (Pudine Ki Chutney)

Naan-brød

Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)

Paratha

Pickles (Amb Halad Ka Achar)

Pistasjiskrem (Pista Kulfi)

Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)

Poteter med rød chili

Poteter med spinat

Reke- og grønnsakkebab

Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)

Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)

Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)

Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)

Safran- og kardemommeris

Samosa

Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)

Sprø, søte kaker (Malpuri)

Søt safranris (Keshar Bhat)

Søtpotet- og gulrotsalat

Søtt Amlasyltetøy (Amla Chhunda)

Tandoori Chicken

Te fra India

Te med sitrongress

Tomat- og Koriandersuppe

Tomatris

Tomatsuppe (Tomatoche Saar)

Vermicelli-pudding

Zedoarisuppe (Amb Halad Ka Shorba)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen