Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g malt lammekjøtt
4 skiver brød, bløtet i vann og klemt tørre
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt garam masala
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
2 ss hvite valmuefrø
salt
en klype natron
1 ts rosiner
solsikkeolje til steking
SAUS:
6 ss solsikkeolje
4 store løk, hakket
2 ss ingefær, hakket
2 ss hvitløk, hakket
1 ts spisskummenfrø
8 grønne kardemommefrukter
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt garam masala
6 ss tomatpuré
1 ts sukker
salt
3 dl fløte
2 ss korianderblader, hakket, til pynt
Kna alle ingrediensene unntatt oljen sammen med kjøttet. Lag like store boller, klem dem godt sammen. Dampkok dem i 10 minutter eller til de er ferdige.
Varm oljen i kadai eller wok og stek kjøttbollene jevnt brune. Vær forsiktig: Det spruter når du legger dem i den varme oljen.
Varm 2 ss av oljen og stek løk, ingefær og hvitløk. Kjør det til en masse i en kjøkkenmaskin. Varm resten av oljen og ha i spisskummen og kardemomme. Rør en gang. Tilsett løkblandingen og stek til den er gyllen. Tilsett de malte krydderne og tomatpureen.
Dryss sukker og salt over og rør til alt er godt blandet. Oljen skal skille seg fra sausen. Tilsett litt vann om nødvendig for å få en kremaktig konsistens. Ta av varmen, rør inn fløten og legg kjøttbollene forsiktig oppi.
Varm opp igjen før servering, tilsett eventuelt litt vann. Serveres med dryss av koriander.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)