Flere resulteter finnes under oppskriften
Ris:
6 ss solsikkeolje
4 nellikspikere
8 hele svarte peppercorn
4 cm kanel
2 fedd hvitløk, skrelt
4 cm ingefær, skrelt
300 g basmatiris, skylt
salt
Karrigryte:
300 g kylling, benfri, i terninger
3 dl yoghurt
0,7 dl fløte
salt
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
6 ss solsikkeolje
1 ts svarte spisskummenfrø (sahjeera)
2 store løk, hakket
4 ss tomater, hakket
2 ts malt garam masala
Pynt:
2 ss solsikkeolje
1 stor løk i tynne skiver
1 ts safrantråder bløtet i 2 ts melk
4 ss korianderblader, hakket
1 ts rosenvann
4 ss mynteblader, hakket
Start med risen: Varm oljen i en gryte og stek nellik, pepper og kanel. Rør til krydderne begynner å skifte farge. Tilsett hvitløk og ingefær og rør.
La risen renne av seg og ha den i blandingen sammen med 6 dl varmt vann. Smak til med salt og bland godt.
Kok til risen er myk og luftig. Slå av vannet. Ta ut ingefær og hvitløk. Hold blandingen varm.
Bland kylling, yoghurt, salt, ingefær, hvitløk, spisskummen, chili og gurkemeie. Varm oljen og stek de svarte spisskummenfrøene til de spretter.
Tilsett løk og stek til den er brun, tilsett så tomat og masala. La det koke til det er godt blandet og ha i kyllingblandingen.
Stek videre til oljen skiller seg mens du rører. Tilsett 3 dl vann. Demp varmen og la det koke til kyllingen er mør.
Legg ris, kylling og karrisaus lagvis i en dyp ildfast bolle. Avslutt med et lag ris.
Varm olje i en liten kjele og stek løken brun og sprø. Dryss den over retten sammen med safran, koriander, rosenvann og mynteblader. Dekk til.
Sett retten i varm ovn i 10 minutter til den er gjennomvarm. Serveres med yoghurt naturell og stekte hele poteter.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)