Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g lammekjøtt uten ben, i terninger
6 ss solsikkeolje
15 hele, svarte pepperkorn
6 hele kryddernellik
6 kardemommefruketer
5-6 muskattblommestrimler i biter
5 stjerneanis
4 cm kanel
2 laurbærblad
300 g basmatiris, vasket og tørket
Marinade:
1,5 dl yoghurt naturell
2 ts ingefærpasta
2 ts hvitløkpasta
3 ts tomatpuré
3 løk, finhakket
2 ts gurkemeie
2 ts chilipulver
2 ts malt garam masala
2 ts rosiner
2 ts mandelflak
salt
Pynt:
3 ss ghee
1 stor løk i skiver
2 ts rosiner
2 ts mandelflak
6 ss korianderblader, hakket
½ ts safrantråder
2 ts melk
Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i og mariner i 30 minutter.
Varm 4 ss av oljen, ha i alle krydderne og stek 1 minutt.
La marinaden renne av kjøttet, ha det i pannen og stek godt. Tilsett 6,5 dl varmt vann og resten av marinaden, dekk til og la det koke til kjøttet er mørt.
Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i risen. Stek til risen er blank. Tilsett 6 dl varmt vann og kok over svak varme til risen er luftig.
Varm 1 ss ghee i en liten panne, stek løken gyllen. Tilsett mandler og rosiner og stek 1 minutt. Sett til side.
Legg ris og kjøtt med saus lagvis i en stor, ildfast bolle. Det øverste laget skal være ris.
Dryss stekt løk, rosiner, mandler og koriander over. Bland safran i melk og hell over. Hell resten av gheen over, dekk til og sett retten i ovnen til den er gjennomvarm.
Serveres fra bollen med grønn salat.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)