Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts sukker
6 ss solsikkeolje
10 hele, svarte pepperkorn
4 stjerneanis
2 mellomstore løk, finhakket
2 ts ingefær, finhakket
2 ts hvitløk, finhakket
8 ss tomatpuré
300 g malt lammekjøtt
150 g grønne erter
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt garam masala
salt
2 ss korianderblader, hakket
Varm en kadai eller wok og ha i sukker. La det smelte til karamell, tilsett så olje. Når oljen er varm, tilsett pepper og stjerneanis og stek 1 minutt. Ha i løk og stek den gyllen. Ha i ingefær og hvitløk.
Rør et par ganger, ha i tomatpuré og kok til oljen skiller seg.
Tilsett lammekjøtt, erter, malte krydder og salt. Dekk til og la det koke på svak varme til kjøttet er ferdig.
Serveres rykende varm med dryss av korianderblader.
Kheema mutter er spesielt populær i Punjab og Sindhi. Serveres med ris, roti eller til og med pasta.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)