Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebryst eller bog
50 g klaret smør
1 ss syltet ingefær
2 løk
1 ts gurkemeie
2 dl yoghurt
50 g mandler
1 ½ dl kremfløte
2 laurbærblad
1 knivsodd kajennepepper
litt salt
løskokt ris som tilbehør
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte. Brun halvparten av den skrellede og finskårede løken med halvparten av den grovhakkede ingefæren. Hell smøret fra og sett blandingen av løk og ingefær til side så lenge.
Skjær kjøttet i terninger. Krydre disse med resten av løk og ingefær og halvparten av gurkemeien. Tilsett så mye yoghurt at kjøttet kan vendes i den. La det deretter stå og trekke ca 2 timer.
Smelt smøret i gryten igjen, tilsett litt mer om nødvendig, og brun så kjøttstykkene. Tilsett resten av yoghurten sammen med 1 ss vann. La kjøttet steke nesten tørt. Tilsett kremfløten, legg på lokket og la retten surre nye 30 minutter, inntil den er nesten mør.
Skold mandlene og hakk eller mal dem. Bland massen med resten av gurkemeien, smuldret laurbærblad, blandingen av løk og ingefær samt chilipepper. Ha alt sammen opp i gryten til kjøttet og la dette surre ytterligere ca 10 minutter på middels sterk varme til det er helt ferdig.
Server retten med løskokt ris til.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)