Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g poteter, kokt og skrelt
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
4 ss korianderblader, hakket
2 ts dillfrø
salt
8 tynne lammekoteletter, renskåret
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
220 g kikertemel
½ ts natron
solsikkeolje til fritering
Denne retten passer til lunch sammen med en øl på en varm søndag, eller til middag sammen med salat og en rykende varm, duftende pulao.
Mos poteter sammen med gurkemeie, chili, koriander og spisskummen, korianderblader, dillfrø og salt.
La kotelettene trekke i så mye vann at det dekker dem, sammen med ingefær, hvitløk og salt i 1 time, til de er gjennomkokte. La dem renne helt av.
Dekk hver kotelett med potetmos og sett til side i 10 minutter til potetmosen stivner.
Lag en ganske tykk røre av mel, bakepulver, salt og litt vann.
Varm oljen til den ryker. Dypp kotelettene i røren og stek dem til de er gylne.
La kotelettene renne av seg på tørkepapir. Serveres varme med ketchup og peppermyntechutney (se oppskrift: Myntechutney).
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)