Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hel stor kylling, flådd og renset
Marinade:
2 ts hvitløkpasta
2 ts ingefærpasta
2 ts grønn chili, finhakket
1,5 dl yoghurt naturell
1 ts salt
Fyll:
6 ss basmatiris
2 store egg, hardkokt og finhakket
6 ss løk, finhakket
2 ss mandler, hakket
4 ss korianderblader, hakket
salt
Saus:
5 ss solsikkeolje
2 store løk i skiver, kokt til gjennomsiktig, silt og finmalt
2 ts hvitløkpasta
2 ts ingefærpasta
4 kardemommefrukter
8 hele kryddernelliker
16 hele, svarte pepperkorn
2 ts karvefrø
2 laurbærblad
salt
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
2 ts malt koriander
2 ss mandelflak
2 ss rosiner
4,5 dl yoghurt
Pynt:
4 ss korianderblader, hakket
1 ts safrantråder
2 ss fløte
Bland sammen ingrediensene til marinaden, hell den over kyllingen og la den stå 1 time.
Kok risen til den er myk, slå av vannet og bland inn de øvrige ingrediensene.
Ta kyllingen opp av marinaden og ha i fyllet. Ta vare på marinaden.
Varm olje i en kjele, tilsett løk, ingefær og hvitløk og stek til det er gyllent. Tilsett de hele krydderne og laurbærbladene og rør om. Stek til oljen skiller seg. Tilsett salt og de malte krydderne. Rør godt.
Tilsett resten av det som skal være i sausen og resten av marinaden. La det koke til oljen skiller seg igjen.
Legg kyllingen i en tykkbunnet kjele og hell sausen over. Dekk til og la det koke til kyllingen er mør, ca 40 minutter, avhengig av hvor stor kyllingen er.
Hell safranfløten over kyllingen ved servering. Serveres varm, pyntet med korianderblader.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)