Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g malt lammekjøtt
3 ss smør
½ ts sort pepper
1 ts timian
1 hvitløkfedd
½ ts kardemomme
1 løk
½ ts kanel
2 nellik
½ ts gurkemeie
1 knivsodd muskatnøtt
1 ts salt
2 dl melk
3 ss jordnøttolje
½ dl fløte
Bland pepper, timian, finhakket hvitløk, kardemomme og salt. Rør dette inn i kjøttdeigen. Form små kjøttboller. Smelt smøret i en panne og stek kjøttbollene jevnt brune. Ta dem deretter ut av pannen.
Skjær løken i skiver, krydre med støtt kanel, nellik og gurkemeie, og stek dem gylne i jordnøttolje i pannen.
Legg kjøttbollene i pannen, hell melken over og rør forsiktig om. La væsken fordampe nesten fullstendig. Tilsett så fløte og muskat. Legg lokk på og la kjøttbollene surre snaue 10 minutter. Ryst pannen eller gryten forsiktig og server retten straks.
Løskokt ris (se egen oppskrift) passer godt til denne, som til de fleste indiske retter.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)