• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Innbakt skalldyrgodt

Skalldyr / Krabbe

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



Paideig:
3 dl hvetemel
125 g smør eller margarin
3 ss kaldt vann
smør eller margarin til bakeplaten

Fyll:
1 løk
1 ss smør eller margarin
1 egg
1 dl fløte
1 dl reven ost
1 boks krabbe, ca 200 g
salt
hvitpepper
sesamfrø

Bruksanvisning

Hakk sammen mel og smør på bakebordet. Tilsett vann, og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. La deigen hvile kaldt en stund.

Hakk løken og fres den lett i smøret. Ta tilside litt av eggeplommen (til pensling), og bland resten av den med fløte og revet ost. Tilsett det avkjølte løkfreset, og bland inn renset krabbekjøtt. Smak til med salt og pepper.

Kjevle ut deigen til 2 like store leiver. Stikk ut ca 7 cm store rundinger av den ene leiven, og ca 8 cm store av den andre.

Fordel krabbefyllen midt på de små rundingene, og legg de store oppå. Trykk godt sammen langs kanten med en gaffel.

Legges på smurt bakeplate, og pensles med noe av eggehviten som er pisket sammen med det lille du tok unna av eggeplommen. Drysses med sesamfrø.

Stekes i 10-15 min ved 225-250 C til de har fått fin farge. Serveres varme og nystekte.

Skalldyr / Krabbe


Sum Oppskrifter 44 funnet


Avokado med krabbe

Chilisaus til krabbe

Dampede krabberulader

Dillduftende stuing i terteskjell

Fylt krabbeskall

Fylte krabbeskall som i Australia

Gratinert krabbe

Gratinert krabbe med asparges

Gratinert krabbe med kryddersmak

Gratinert krabbesuppe med calvados

Innbakt skalldyrgodt

Karri- og kokosgratinert krabbe

Karristuet krabbe

Kokt krabbe

Krabbe Bayou

Krabbe i bakte poteter

Krabbe i chilisaus

Krabbe i créme fraîche

Krabbe i gressløkfrakk

Krabbe i paprika

Krabbe med epler, fennikel og karri

Krabbe med grønn ris

Krabbe med spaghetti og chiliblåskjell

Krabbe og chili-kroketter

Krabbefest

Krabbekaker

Krabbekaker med koriander og salt agurk

Krabbekarri

Krabbekjøttdip

Krabbesalat med aprikos

Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus

Krabbeskall med mye godt i

Krabbesuppe fra Maryland

Krabbeterrine

Krydrede krabbekaker

Ovnsbakt krabbe

Skalldyrcocktail

Skalldyrsufflé

Stekte krabbekaker med tartarsaus

Strandkrabbesuppe

Stuet krabbe

Vannbakkels med krabbesalat og stekte epler

Varm krabbe i paiskall

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen