• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krabbeterrine

Skalldyr / Krabbe

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g renskåret, beinfri filet av fersk hvit fisk
1 ss salt
1 ts tørrsennep
2 fedd hvitløk
1 ts kajennepepper eller chilipulver
2 ss tomatpuré
1 egg
2,5 dl fløte
1 purre
200 g krabbekjøtt
hvit pepper
litt revet muskatnøtt

Bruksanvisning

Her skal alle ingrediensene være kjøleskapskalde.

Skjær fisken i små terninger, fjern eventuelle hinner. Finhakk hvitløken. Kjør fisketerningene, hvitløk, tørrsennep og salt i food processor til fiskemassen begynner å samle seg til en klump og bli litt seig. Stopp maskinen. Tilsett egg, kajennepepper og tomatpuré. Kjør videre til massen igjen blir en seig klump. Spe med fløten, litt etter litt, til fløten har bundet seg med fisken og du har fått en fin farse.

Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet. Skjær purren i to på langs og vask den skikkelig. Fjern de ytterste grønne bladene. Skjær purredelene i fingertykke biter. Legg dem i fosskokende, lettsaltet vann og kok dem i 30 sekunder. Ha dem i et dørslag og avkjøl under kaldt vann. La dem renne godt av seg.

Ta fiskefarsen ut av kjøleskapet. Bland purren og krabbekjøttet, samamen med rikelig hvit pepper og en knivsodd nyrevet muskat. Bruk en tresleiv og bland inn fiskefarsen. Ha denne massen i en brødform som rommer 1 liter.

Ha brødformen i en langpanne og fyll på med varmt vann slik at det står en tredjedel opp på formen. Bak i ovn på 140 C i 40 minutter. Bruker du en standard brødform med 1,5 liters volum, skal den bakes i 35 minutter.

La terrinen stå på benken til den er romtemperert. Løsne kantene litt med en kniv, og hvelv den ut på et skjærebrett. Bruk en skarp kniv og skjær den i passe tykke skiver, men vær forsiktig slik at purren og krabbekjøttet ikke ødelegger snittflaten.

Skalldyr / Krabbe


Sum Oppskrifter 44 funnet


Avokado med krabbe

Chilisaus til krabbe

Dampede krabberulader

Dillduftende stuing i terteskjell

Fylt krabbeskall

Fylte krabbeskall som i Australia

Gratinert krabbe

Gratinert krabbe med asparges

Gratinert krabbe med kryddersmak

Gratinert krabbesuppe med calvados

Innbakt skalldyrgodt

Karri- og kokosgratinert krabbe

Karristuet krabbe

Kokt krabbe

Krabbe Bayou

Krabbe i bakte poteter

Krabbe i chilisaus

Krabbe i créme fraîche

Krabbe i gressløkfrakk

Krabbe i paprika

Krabbe med epler, fennikel og karri

Krabbe med grønn ris

Krabbe med spaghetti og chiliblåskjell

Krabbe og chili-kroketter

Krabbefest

Krabbekaker

Krabbekaker med koriander og salt agurk

Krabbekarri

Krabbekjøttdip

Krabbesalat med aprikos

Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus

Krabbeskall med mye godt i

Krabbesuppe fra Maryland

Krabbeterrine

Krydrede krabbekaker

Ovnsbakt krabbe

Skalldyrcocktail

Skalldyrsufflé

Stekte krabbekaker med tartarsaus

Strandkrabbesuppe

Stuet krabbe

Vannbakkels med krabbesalat og stekte epler

Varm krabbe i paiskall

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen