• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krabbefest

Skalldyr / Krabbe

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Beregn 1 krabbe pr. person. Skrubb dem rene utenpå hvis det trenges. Ta av de store klørne, og knus dem lett med nøtteknekker. Ta et tak rundt bukskjoldet (den bleke undersiden) ved halen og brekk det opp så det løsner fra ryggskjoldet.

Fjern paven, det er en klar bruskaktig blære som ligger like innunder øynene. Paven kan være ganske mørk også. Ta vekk gjellene, de ser ut som grå frynser.

Del bukskjoldet i to med skarp kniv. Hvis det er veldig hardt, kan man legge kniven langs midten, og slå på den med en hammer, slik at man får et pent og rent snitt. Hvis det er vann i ryggskjoldet helles det vekk, men krabber skal ikke "klukke", da er de ikke helt fulle. Legg bukskjoldet tilbake i ryggskjoldet så krabben er hel ut. Sett fram god vineddik og pepperkvern på bordet.

Server med brød og smør. Noen vil sikkert sette pris på en salatbolle.

Eventuelle rester serveres om krabbecocktail dagen derpå, eller det kan fryses ned.

Er det ønskelig med saus så rør sammen 1 1/2 ss sennep, 1 ss sukker, 1 1/2 ss eddik og 1 dl olje. Smak til med salt og pepper, og rør inn mye finklippet dill. Eller by på majones, rett og slett.

Skalldyr / Krabbe


Sum Oppskrifter 44 funnet


Avokado med krabbe

Chilisaus til krabbe

Dampede krabberulader

Dillduftende stuing i terteskjell

Fylt krabbeskall

Fylte krabbeskall som i Australia

Gratinert krabbe

Gratinert krabbe med asparges

Gratinert krabbe med kryddersmak

Gratinert krabbesuppe med calvados

Innbakt skalldyrgodt

Karri- og kokosgratinert krabbe

Karristuet krabbe

Kokt krabbe

Krabbe Bayou

Krabbe i bakte poteter

Krabbe i chilisaus

Krabbe i créme fraîche

Krabbe i gressløkfrakk

Krabbe i paprika

Krabbe med epler, fennikel og karri

Krabbe med grønn ris

Krabbe med spaghetti og chiliblåskjell

Krabbe og chili-kroketter

Krabbefest

Krabbekaker

Krabbekaker med koriander og salt agurk

Krabbekarri

Krabbekjøttdip

Krabbesalat med aprikos

Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus

Krabbeskall med mye godt i

Krabbesuppe fra Maryland

Krabbeterrine

Krydrede krabbekaker

Ovnsbakt krabbe

Skalldyrcocktail

Skalldyrsufflé

Stekte krabbekaker med tartarsaus

Strandkrabbesuppe

Stuet krabbe

Vannbakkels med krabbesalat og stekte epler

Varm krabbe i paiskall

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen