• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ingefærpærer

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg små faste pærer

Sukkerlake
1 liter vann
1 kg sukker
4-5 biter hel tørket ingefær

Bruksanvisning

Knus ingefærbitene lett med en hammer eller lignende. Legg dem i en kjele og ha i vann og sukker. Rør på svak varme til sukkeret er oppløst. La laken koke noen minutter.

Skrap stilkene på pærene og klipp av det øverste stykket slik at stilkene blir like lange. Skrell pærene. La de små pærene være hele. Del store pærer i to. Legg pærene i vann tilsatt sitronsaft eller sitronsyre etter hvert som de blir skrelt.

Kok pærene langsomt i laken til de er møre. Koketiden kan ta 45-60 minutter. Stikk i pærene med en tynn kakenål eller strikkepinne for å kjenne om de er møre. Pærene skal bli gjennomsiktige og klare.

Ta pærene opp og legg dem på rene, varme glass. Kok laken inn uten lokk til den blir litt tyktflytende.

Øs den kokende varme laken over pærene. Fyll glassene helt fulle. Tørk av kanten med kjøkkenpapir dyppet i kokende vann, og skru lokket på med en gang.

Oppbevar pærene mørkt og kjølig.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen