• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sylteagurker, svensk type

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg drueagurker
2 liter vann
150 g salt

Eddiklake:
3 dl eddik 7%
4 dl vann
750 g sukker
dillblomster
1/2 ts benzoesurt natron

Bruksanvisning

La agurkene ligge en halvtime i kaldt vann så eventuelt sand og jord får løse seg opp. Bytt vann og skrubb hver agurk lett med en myk børste. Skyll agurkene i et par rene vann. Legg dem på kjøkkenpapir så vannet renner godt av.

Bland salt og vann til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. Legg agurkene i. Laken må dekke godt. Legg en tallerken på til press, og la agurkene ligge i laken natten over.

Sil laken opp i en stor bolle. Legg agurkene på glass sammen med dillblomster.

Kok opp eddik, vann og sukker. Rør av og til så sukkeret løser seg opp. Bland den varme eddiken med den kalde saltlaken. La det bli kaldt. Hell laken over agurkene.

Kok opp laken 3-4 ganger med 3-4 dagers mellomrom. La laken bli kald hver gang før den helles over agurkene igjen. Bland eventuelt i litt benzoesurt natron siste gang laken kokes opp. Konserveringsmidlet vil gjøre agurkene mer holdbare. Benzoesurt natron får du kjøpt på apotek.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen