• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Syltede grønne tomater

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg faste, små grønne tomater
2 liter vann

Eddiklake:
2 1/2 dl eddik 7%
750 g sukker
8 kryddernelliker
1 vaniljestang

Bruksanvisning

Skjær ut det harde stilkfestet. Skyll tomatene og prikk skinnet med en gaffel eller stoppenål. Kok opp vann, legg tomatene i og la dem småkoke 5-10 minutter, til de er halvmøre.

Ta tomatene opp og flå av skinnet. Legg tomatene på kjøkkenpapir så de får renne godt av.

Ha eddik, sukker og nellik i en kjele. Splitt vaniljestangen i to på langs og legg den i. Rør til det koker opp slik at sukkeret blir oppløst. Legg tomatene i og la dem trekke på svak varme til de er møre.

Tomatene må ikke koke så lenge at de får i stykker. Syltede tomater skal holde formen. Ta tomatene forsiktig opp. Kok sausen inn uten lokk i ca 10 minutter. Skum hvis nødvendig. Legg tomatene tilbake i sausen og gi dem et oppkok.

Legg dem forsiktig på glass eller krukke. Fyll sausen på og bind over.

Hell sausen forsiktig av etter en uke. Gi den et nytt oppkok, skum godt, og la sausen koke inn i ca 10 minutter. La sausen bli kald og hell den over tomatene igjen. Bind over eller sett på lokk. Oppbevares mørkt og kjølig.

Dette er en av lekkerbiskene blant de sursyltede grønnsakene. Server dem til stek av storfe eller vilt, eller på koldtbordet ved siden av saftig fårerull, salami eller paté.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen