• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pærer i tyttebærsaft

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg små jevne pærer
1 kg tyttebær
1 1/2 liter vann
750 g sukker
3/4 ts vinsyre

Bruksanvisning

Rens og skyll tyttebærene. Ha dem i en kjele sammen med vannet og la dem koke i 10-15 minutter. Sil saften gjennom bærstrie eller silepose. Mål saften. Du trenger ca. 1 liter saft til å koke pærene i.

Vask og skrell pærene. Klipp av et lite stykke av stilken. Skrap bort det brune skinnet på stilken som er igjen på pærene. Skjær ut blomsten med en liten spiss kniv. Skjær også et lite kryss i pæren ved blomsterfestet. Dette hjelper til at rødfargen trenger lettere inn i pærekjøttet, og at pæren blir jevnere kokt.

Bland tyttebærsaften, sukkeret og vinsyren i en kjele. Rør under oppvarmingen til sukkeret er oppløst. Skum godt. Kok pærene møre i saften på svak varme. Legg ikke for mange pærer i kjelen om gangen. Pærene skal bli gjennomkokte og klare helt igjennom. Ta pærene opp med skje og legg dem direkte i rene, varme glass. Kok tyttebærsaften inn uten lokk på sterk varme til den begynner å tykne. Hell laken kokende over pærene. Fyll glassene helt opp. Skru på lokk med det samme. Oppbevar tyttebærpærene kjølig.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen