• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Romtopf

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg bær og frukt
750 g sukker
3-4 dl lys eller mørk rom

Bruksanvisning

En Romtopf lager du ved å legge bær og frukt i en krukke lagvis med sukker, og helle rom over til det dekker.

Begynn med å legge årets første jordbær. Fyll senere på med bringebær, stikkelsbær, rips, kirsebær, plommer, fersken, pærer med mere. Jo flere sorter frukt og bær, desto finere smak og aroma. Bruk ikke blåbær, de setter lett blåfarge på den andre frukten.

Bær og frukt som skal brukes i Romtopf må være førsteklasses og akkurat passe moden.

Server frukt og bær fra Romtopfen som tilbehør til iskrem, fromasjer, til riskrem eller i dessertglass med en kremdott.

Laken kan serveres lett avkjølt som likør eller blandes i bowler av forskjellig slag.

Skåld plommer og fersken. Skrell epler og pærer. Ta bort steiner og kjernehus. Del større frukter i båter eller biter.

Legg bær og frukt lagvis med sukker etter hvert som de forskjellige slagene blir modne. Hell på så mye rom for hvert lag som blir lagt i krukken at frukt- og bærmassen blir skikkelig dekket. Rør forsiktig rundt av og til så sukkeret løser seg opp. Krukken må stå kjølig hele tiden.

Fortsett med å legge bær, frukt og sukker lagvis og hell på rom til krukken blir full. Rør forsiktig rundt til slutt og hell litt ekstra rom på toppen.

Sett på lokk og la krukken stå kaldt i 4-6 uker før du begynner å servere av innholdet. Det er viktig at massen hele tiden er dekket av rom.

En Romtopf kan stå i 4-5 måneder, så her kan bær- og frukthøsten sette spissen på juledesserten.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen