• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Syltede agurker

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

ca 2 kg små faste grønne agurker
2 bunter grønn dill eller dillkroner
2 ss hel sennep
8 skiver pepperrot
2 ss konserveringsvæske (oppløs 40 g benzosurt natron i 1/2 l kokende vann. Avkjøles og oppbevares på flaske).

Saltlake:
5 l vann
1/2 kg salt

Eddiklake:
2 1/2 dl sylteeddik
3/4 kg sukker
2 ss hel hvit pepper
1 ts hel allehånde

Bruksanvisning

Legg agurkene i halvdelen av saltlaken og børst dem godt. Skyll dem og la dem ligge i resten av saltlaken natten over.

Tørk agurkene og legg dem lagvis i krukke eller store glass sammen med dill, hel sennep og pepperrot.

Kok eddiken opp med sukker, hel pepper og hel allehånde. Hell den varm over agurkene og la glassene stå 2 døgn. Hell så eddiken fra og kok den opp igjen. Skum godt og rør konserveringsvæske i.

Hell eddiken over agurkene og legg en skål med en ren sten el. lign. oppå, slik at agurkene holdes nede i laken.

Bind over krukkene og oppbevar dem mørkt og kjølig. Agurkene er best etter 3-4 uker.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen