• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Syltet gresskar

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 kg gresskar

Lake:
1/2 liter eddik, 12%
7 dl vann
700 g sukker (ca 8 dl)
4 hele muskatblommer
3 hele ingefær
1 ts hel hvit pepper
2 ts hele sennepsfrø
dill

Bruksanvisning

Vask og skrell gresskarene, del dem på langs, ta ut kjernene, og del hvert gresskar over på midten igjen i fire stykker. Legg gresskarstykkene i en bolle, hell over vann og eddik og la det stå kaldt i 1 døgn.

Sil eddiklaken over i en kjele, tilsett sukker, samt krydderet som er knyttet inn i en liten gaspose. Gi det hele et oppkok. Legg i gresskarstykkene, et par om gangen og la dem småkoke til de er møre og klare.

Ta opp gresskarene, avkjøl dem og skjær dem i terninger. La laken koke videre uten lokk i ca 15 minutter. Legg terningene over i et rent varmt glass eller krukke.

Skum laken godt, ta opp krydderposen, men ta vare på den. Hell laken over gresskarene i glasset.

Etter en ukes tid siles igjen laken av og den kokes på nytt opp sammen med krydderposen. Avkjøl laken og hell den over gresskarene som må dekkes fullstendig. Legg små dillkvister i glasset sammen med gresskarene.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen