• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pickles

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

15-20 sylteløk
20 små sylteagurker
1 lite blomkålhode
2-3 gulrøtter
100 g aspargesbønner
1 purre
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
dillkroner

Saltlake til agurkene:
1 liter vann
1 dl salt

Eddiklake:
6 dl vann
4 dl eddik 7%
6 dl sukker
1 lite laurbærblad
1 ss gule sennepsfrø
10 korn hel hvit pepper
3 kryddernelliker
1-2 tørkede chilipepper

Bruksanvisning

Vask agurkene godt rene med en myk børste. Skyll dem i flere vann. Tørk dem på kjøkkenpapir. Prikk agurkene med en spiss gaffel eller stoppenål. Bland vann og salt til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. La agurkene ligge i saltlaken natten over.

Vask og rens grønnsakene. Del blomkålen i små buketter, og gulrøttene i skiver. Forvell begge deler 2-3 minutter i lettsaltet vann. Skyll dem i kaldt vann og la dem ligge til avkjøling.

Strengle bønnene. Forvell dem ca 1 minutt. Skyll dem i kaldt vann. La dem bli helt kalde, og del dem i jevne biter.

Vask purren. Skjær den lyse delen i centimetertykke biter.

Rens paprikaen for frø og hinner og del dem i strimler. Legg grønnsakene lagvis på glass med tett lokk. Legg noen dillkroner innimellom.

Bland vann, eddik og sukker til eddiklaken. Knytt krydderne inn i en bit gasbind eller fyll dem i en pepperkoker. Legg krydderne i kjelen. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst, og la laken koke i 2-3 minutter. Hell den kokende varme laken over grønnsakene. Laken må dekke helt. Skru på lokk og sett dem kjølig. Hell laken av etter et par dager. Gi den et nytt oppkok. La laken bli helt kald før den helles over picklesen igjen.

Pickles er ferdig til bruk etter 3-4 uker, men holder seg fint hele vinteren hvis den får stå kjølig.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen