• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rå saft

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg bringebær eller blåbær
3-5 dl vann
5 g vin- eller sitronsyre
1/2 g bensoesurt natron til hver liter saft
6 dl sukker

Bruksanvisning

Kok opp vannet og la det bli kaldt. Skyll, rens og vei bærene. Mos bærene med en treklubbe i et rommelig kar eller mal dem på fruktkvern.

Ha bærmassen i en stor krukke, hell på bannet og tilsett sitron- eller vinsyre og oppløst bensoesurt natron. Rør godt om.

Dekk til krukken og la den stå kaldt ett døgn. Rør i blandingen av og til.

Hell massen i silekledet og la saften renne gjennom. Mål saften, ha i sukkeret og rør til det er oppløst.

Skum saften og hell den på kalde flasker. Fyll flaskene helt opp og bind godt over med pergamentpapir som har ligget i vann tilsatt litt bensoesurt natron.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen